Alla inlägg under mars 2011

Av SimmaCyklaSpring - 19 mars 2011 15:58

i simning också ?

  

I så fall har jag ett tips ;

Hedemora Endurance Club bjuder in till en Clinic i simteknik den 17 / 4 med individuell simteknikupplärning av MYCKET VÄL meriterade coacher.


Perfekt för den som ska simma Vansbro , göra ett triathlon etc


För mer info kolla

hedemoraenduranceclub.se

eller maila

info@hedemoraenduranceclub.se


Tjingeling

SIMMAcyklaspring
Av SimmaCyklaSpring - 18 mars 2011 06:41

Då har det snart gått en arbetsvecka igen och det börjar bli dags för vår sedvanliga tur på lördag förmiddag. Vi ses som vanligt vid sim och sporthallen i Säter kl 08,50. Välkommna till en återigen härlig tur på förslagsvis 10 o 13km, sen finns det ju möjlighet för den som vill att förlänga i all oändlighet.


Tjingeling tjingeling, SimmaCyklaSpring.

Av SimmaCyklaSpring - 17 mars 2011 22:49

Årets filmtips kommer här


http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1013


tjingeling

simmacyklaspring

- och gå på bio ibland... 


Av SimmaCyklaSpring - 17 mars 2011 11:05

Nu på Fredag kör vi ett kortare Tabatapass; korta korta maxintervaller.

Vi samlas kl 17,00 vid nya ingången till Lugnets simhall i Falun

Värmer upp - kör intervallerna och joggar ner . Kommer att ta cirka 30 -40 minuter.

Den som vill kan sedan hänga på på lite bålstabilitetsövningar ute i cirka en kvart .

Alla är välkommna !


Tjingeling !


Av SimmaCyklaSpring - 17 mars 2011 06:15

 Sådär, då har man sovit ut efter gårdagens intervallpass. Det var, och är alltid lika roligt på onsdagspassen att under Marias ledning köra övningar av alla de olika slag. Ordentlig som hon är, och hon vet ju även värdet av ordentlig uppvärming (vilket jag också äntligen börjar förstå) så började vi även dagens pass med uppvärmning i ca 20 min. Efter det blev det dags för dagens intervaller, dessa bestod i att i skaplig fart springa en sträcka som tog ca sju min varefter vi vilade i två min. När det var gjort, gjorde vi det en gång till. Vi var inte färdiga då även om jag kände mig ganska färdig så var det bara att bita ihop o köra en vända till. Det blev alltså tre snabba sjuminuterspass. Mmm det kändes på vill jag lova. Under återhämtningen kom jag i samspråk med Ingemar och vi konstaterade tillsammans att den här typen av träning gör vi aldrig på egen hand, det är bra att Maria är med o jagar på oss lite. Nåväl, efter en stund för återhämtning blev det lite nya övningar av olika slag, allt från att stå på ett ben till att göra grodhopp o hopp av olika slag. Det är inte måttligt vad mycket övningar det finns.


   När vi sedan var klara hade det gått 1,5 timme o en koll på GPS:en visa att vi även ikväll hade förflyttat oss hela tio km. När vi sedan böt om kom Johan o jag i samspråk om hur glada vi är över att Maria ställer upp o hjälper oss. Trot eller ej, när vi sedan kom ut och gick mot våra bilar säger båda Lisorna, åhh vad Maria är bra, som kommer och tränar med oss. Så ett stort tack Maria för att du är med oss, du skall veta att vi uppskattar det så.


Tjingeling, tjingeling, SimmaCyklaSpring.

Kalle S.

Av SimmaCyklaSpring - 16 mars 2011 20:55

Ni som väntar på en rapport från dagens träningspass får hålla er till tåls till imorgon. För nu är det på det viset att när Maria var klara med oss så var det nog fler än jag som var färdig. Väl hemma skulle lite mat inmundigas och när jag kollade dagens post så kunde jag till min glädje se att senaste numret av


  

ja just det, Runners World hade kommit. Hoppas ni ursäktar men då blev kökssoffan oemotsåndlig så det blev likt Kronblom att inta ryggläge och läsa i tidningen. Trött efter dagens pass var jag också så vem vet, kanske ligger jag där än.


Tjingeling, tjingeling, SimmaCyklaSpring

Kalle S.  

Av SimmaCyklaSpring - 15 mars 2011 12:52

samlas vi för ännu en löpar runda 

Jag har precis varit ute och rekat banan och jag lovar er asfaltslöpning med enstaka avbrott för lite isgrus..

Vi kör enligt planeringen ( se tidigare inlägg)

Uppvärm 10 minuter

Löpskolning 10 minuter

för att sedan bränna av 3 lite längre intervaller a cirka 8 minuter var med 2 minuters jogg vila .


Vi ska avsluta med lite funktionell löparstyrka också ..

så gå inte till gymmet och maxa benen i dag


VÄL MÖTT !


HÄLSNINAGR FRÅN SOLEN I SÄTER 
     

Av SimmaCyklaSpring - 13 mars 2011 12:29

Ja, så blev det faktiskt. Satte igår igång en fördeg, en Poolish (ett gammalt polskt sätt att baka) som har jäst hela natten. Baguetter är ju typiskt franskt som jag tror alla vet, det började bakas på detta vis på 1920-talet, men redan kring 1840 började man i Polen att använda sig av denna metod vid matbrödsbak. Eftersom jag gärna experimenterar (jag gör alltså inte Baguetter) även när jag bakar så har jag inte haft något bra namn på dessa små bröd som jag gör.


   Nu på morgonen bakade jag färdig dem. Efter att ha jäst i 90 min tar man hand om degen o delar upp den i lämpliga bitar som får vila 15 min. Sedan är det dags för utbakning o jäsning 75 min. Efter det gräddas dessa i riktigt het ugn och vips så har man kanonfint matbröd. Det gäller ju att inte ha bråttom, men i gengäld så får man alla tiders bästa bröd.

   Det tar ju som sagt ganska lång tid det här med långa jästider. När jag då såg att Maria skrev om Tabata-pass så då var det väl bara att testa. Ner på trainern i källaren och tio min uppvärmning. Högsta möjliga fart i 20 sek o vila i 10. Upprepade det hela 8 gånger innan nedvarvning 10 min. Gissa om det var en som var trött efter detta pass. Om det ger resultat visar sig kanske redan på onsdag när det är dags för vår gemensamma träning.

         Efter dusch o lite vila så var det bara att sätta igång att grädda, bröden blev fina och vips så kom jag också på vad dessa bröd i fortsättningen skall kallas, javisst, Tabata-bröd.

   Vad bra att man både kan baka o träna samtidigt. Vill någon ha receptet så går det bra om ni hör av er, tänk bara på att det ingår en Trainer o racercykel i ingredienserna.

Tjingeling tjingeling, SimmaCyklaSpring.

Kalle S.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se