Alla inlägg under april 2011

Av SimmaCyklaSpring - 8 april 2011 17:51

Nu kommer en liten rapport fran mallis. Vi ar har o cyklar nagra dagar. Det har varit sadan hardkorning sa jag har inte orkat blogga. Just nu gar livet ut pa att sova, ata, cykla o ata. Frukost kl 08.00 Pa cyklarna kl 09.45 Hemma igen ca 16.00 - 18.00 Man kanner sig som ett proffs. Har cyklat 58 mil pā en vecka varav 15.5 mil igar dar det blev manga mil i bergen. Har kommer lite bilder. Vi synes sa smaningom.

  Jag testar velodromcykling i Sineu.

  Livet som cyklist, i vantan pa start.

  Lisa o Johan i vanstra ledet pa vag mot Sa Calobra.

  

  Har ar vi nere vid havet efter att ha passerat Sa Calobra, men nu maste vi upp igen, finns ingen annan vag. Tio km uppfor med drygt 7% lutning. Tog nastan en timme.

  Jag kan val fa skryta lite med att jag han upp o ta nagra bilder innan Lisa o Johan kom upp. Sahar sag det alltsa ut i tio km, ni forstar att det var jobbigt. I denna varme dessutom.

  Lisa o Johan, riktigt nojda badatva.

  Matstopp i Sa Rapita, dagens tur blev 85 km for mig. Lisa o Johan tog vilodag. Imorgon ar det en tur planerad pa 155km for att sedan pa sondag ta en tur i bergen, Valdemossa, Deia o Soller vilket nog blir 12 mil ca. Nej nu skall jag ga o kaka sa jag orkar med morgondagens tur. Hoppas ni har det bra alla glada loparvanner. Som ni forstar sa har vi det underbart. Lite omma rumpor o ryggar bara samt lite svedda armar. Som ni ser pa bilderna ar det varmt. Riktigt varmt, ca 25 grader varje dag. Vi hores o synes.

Tjingeling Tjingeling.

SimmaCyklaSpring.


Av SimmaCyklaSpring - 8 april 2011 16:20

De som inte kommer är Kalle , maria , Frida , Lisax några och Johan .

Vilka som kommer dit - ja det visar sig när ni går dit

Vilket vi hoppas att ni gör ändå även om en stor skara av de trogna löparna inte kommer !!

Tänk på att ni har ett tillfälle här att tjuvträna lite !

Och reka banan runt sjön till på Onsdag !!!


MYSIG Fredag på er !


TJINGELING !

Av SimmaCyklaSpring - 4 april 2011 17:14

INGEN LEDARLEDD INTERVALLTRÄNING !

Maria är på andra äventyr ..........

 

 

Av SimmaCyklaSpring - 3 april 2011 09:51

http://www.youtube.com/watch?v=B03dFMG8nR4


  


och glöm inte att på Tisdag är det träningstävling i Aspeboda 12, 2 kilometer !

Kolla Borlänge löparklubbs hemsida ..


Det är kul att springa så fort man kan då och då !


Tjingeling

Av SimmaCyklaSpring - 1 april 2011 10:45

 

I dagens prestationssamhälle där trenden inom motionsidrott går mot prestation , prestation och åter prestation så vill jag bara påminna om att det går alldeles utmärkt att bara träna för att det är skönt , härligt , roligt och dessutom väldigt bra för hälsan.

Intervallträningen vi sysslar med på Onsdgarna gör oss förmodligen lite snabbare , oavsett om man håller rätt fart på intervallerna eller inte.

Vill man bli snabbare är huvudsaken att man springer lite snabbare än vad man är van vid under en lite längre sammanlagd tid.

 

Men kom i håg att den största huvudsaken på Onsdagsträningar såväl som på Lördagsträningarna är att vi har trevligt !  

Vi tränar och har roligt - det är vårt fokus. Så precis alla som tycker att det verkar lite kul att springa / jogga tillsammans med andra är välkommna !

 

Löpträning gör dig förmodligen snabbare och lite snyggare naken men först på listan över varför träning är så bra för dig  är väl ändå att det är så himla bra för din hälsa .

Vad är då hälsa kan man fråga .....

Ja , det finns ju olika definitioner på detta och flera faktorer spelar naturligtvis in i hur tillfredställande man uplever sitt häslotillstånd vara.

I alla fall så är det ett faktum att träning är det bästa och mest biverkningsfria receptet vid många (de flesta) folksjukdomar. Det är också ett av de bästa sätten att förebygga framtida sjukdom och ohälsa.

Några exempel ( det finns fler ) på varför listas nedanför den intresserade.

 

BLODTRYCKET normaliseras. Det ökade blodflödet stimulerar nybildningen av blodkärl. Under timmarna efter ett träningspass sjunker blodtrycket med 5-20 mmHg under det normala viloblodtrycket, vilket avlastar hjärtat och kärlen.


BLODVOLYMEN ökar, med intensiv träning från 5 till 6 liter. Vilket är bra, bland annat för att du får bättre blodtryckskontroll och för att du kan svettas och ändå hålla kroppstemperaturen. En otränad person klarar sig sämre i varmt klimat och drabbas lättare av värmeslag.


ENERGIFÖRBRUKNINGEN ökar, det farliga bukfettet minskar. Den maximala förmågan att förbränna fett och kolhydrater ökar snabbt efter träning. Efter 4-6 veckor kan en 30-40-procentig ökning ses. Mycket vältränade har 3-4 gånger högre värden än otränade.


HJÄRNAN påverkas - minne, inlärning och koncentrationsförmåga växer. Medan vi tränar ökar aktiviteten, och blodflödet i de områden som sköter motoriken märkbart. Också frisättningen av signalstubstanser som dopamin, serotonin och glutamat i olika delar av hjärnan ökas. Den kognitiva förmågan (särskilt planering och koordination av uppgifter) förbättras, liksom sömnkvaliteten. När vi sover bättre minskar depressionssymtom som oro och ångest och självkänslan förbättras. Vi blir mer stresståliga. Det finns dessutom studier som tyder på att nybildningen av hjärnceller ökar hos djur som får springa.


HJÄRTAT pumpar effektivare. Det förstärks, blir större på ett fysiologiskt bra sätt och utvecklar fler blodkärl, vilket gör att det inte behöver arbeta så hårt och riskfyllt vid stressiga situationer. Efter ett par månaders intensiv träning är slagvolymen större, vilopulsen sänkt och pulsen vid maxarbete 5-20 slag lägre per minut. Kranskärlens förmåga att slappna av och släppa igenom blod till hjärtmuskeln förbättras, bland annat genom en ökad bildning av kväveoxid. Något som också minskar benägenheten hos blodplättar att klibba ihop och därmed minskar risken för blodpropp.


IMMUNFÖRSVARET stärks. Exakt hur är oklart. Kanske hänger det samman med att vi sover bättre. (Hos övertränade, som tränar på tok för mycket, kan dock immunförsvaret bli sämre.)


KOORDINATIONEN förbättras, liksom balans och reaktionsförmåga. Risken för att du ska ramla och skada dig minskar.


MUSKULATUREN blir uthålligare och tar upp och använder fettsyror och glukos bättre vilket stabiliserar blodsockerkontrollen. Redan efter en veckas träning ökar andelen mer uthålliga muskelfibrer. Kapillärerna ökar i antal, vilket förbättrar blodflödet och förlänger genomblödningstiden i muskeln och det i sin tur underlättar utbytet av syrgas och näringsämnen.


STRESSHORMONERNA I BLODET som till exempel adrenalin, minskar, vilket avlastar hjärtat och gör att humör och sömn förbättras. Förändringen sker snabbt, vanligen under de två första träningsveckorna.


så UT OCH TRÄNA MED ER !

 TREVLIG HELG !
 

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se