Alla inlägg under augusti 2011

Av SimmaCyklaSpring - 8 augusti 2011 12:30Körde igenom Dalporten i går och är nu äntligen hemma och packar upp väskan efter äventyret nere i Kalmar.

Här kommer en racereport:


Mitt hemliga mål var att komma under elva timmar. Hade i och för sig knystat det till några personer men jag har som regel att låta planerna vara lite hemliga för att inte känna press och bli nervös.

Min plan var inför detta följande( beroende på dagsform och omständigheter som magont, blåst, regn etc):

-simning 1,15 - 1,25

-växling1 och 2;max 10 min (inräknat ev toabesök)

-cykling 5,10-5,25

= ca 6,30- 7,00

Detta skulle ge till löpningen 3,50- 4,25

-för att komma i mål på under 11,00 .


Omständigheterna var blåsiga och varma.

Simningen började ganska bra men jag tog inte i ett skvatt. Jag har mycket svårt att fokusera under simningen och flyter liksom bara med. Tittade lite på utsikten och tänkte på cyklingen. Hann till och med tänka att jag ska jobba mer med simningen i höst.... Dåligt fokus alltså . Det var väldans vågigt längst ut men jag klarade mig bra och fick inga slag eller sparkar, kallsupar eller kramper.

Fint då jag under den senaste tiden haft lite problem med kramp under simning.

Nu var jag ju hyfsat utvilad så krampen från vader höll sig borta.

Kom upp ur vattnet fräsch och fin och oj vad jag längtade till att få cykla.

En i publiken skrek ; hejja hejja ,det här kommer att gå fint .

Jag svarade ; ja det är ju nu det börjar.

För det kändes verkligen så.

Såg på klockan att det hade gått ungefär 1,25 efter växling ( verklig simtid var 1,24) så jag höll mig ju precis inom ramen.

När jag hoppat upp på cykeln kände jag mig som om jag satt för lågt och benen kändes inte helt hundra..... men jag vet ju att jag kan cykla ändå så det bekymrade mig inte så värst.

I min plan ingick också att dricka och äta så mycket vitargo som möjligt under cyklingen för att inte drabbas av värmeslag eller hyponatremi (vilket inebär att man har för lite salter ikroppen och som förra året orsakade en sjukhusvistelse på tre dagar).

JÄKLAR ( ursäkta svordomen men den är i högsta grad befogad) vilken motvind det var på sina håll.

Men jag bombade på , plockade placeringar. Det var skoj.

( för övrigt det enda roliga med att vara en dålig simmare ).

Varje varv skulle enligt planen köras på cirka 1,40-1,55.

Vilket jag fixade ganska galant, första varvet på 1,45 och de andra två på 1,52.

TOTAL tid 5,23. Fortfarande inom ramen , men ganska precis...

Gjorde bara två tabbar och det har jag delvis mitt humör att skylla.

Två karlar låg och draftade( =rulleåkning) på varandra i minst ett varv. Jag blev irriterad, drog i kapp , la mig emellan och upplyste dem om att drafting inte är tillåten. Fick ju naturligtvis lida för den tempohöjningen sedan . Men det var det faktiskt värt.

Tabbe nummer två var att jag åt och drack så jag började må illa. Vitargonåkte upp och ner i strupen och jag hade lust att kliva av och spy på sista varvet.

Blä.

Så kom löpningen ÄNTLIGEN !!!

Det var det bästa på länge. Jag gick ut med 4,10 på mig för att klara gränsen 11 timmar. Toppenläge.

Joggade runt varv för varv som en duracellkanin ,,, kände mig som om jag hade hur mycket energi som helst , hejjade på alla jag kände. Skojade med publiken och funktionärerna ( som för övrigtvar fantastiska på att hejja och sköta sitt jobb .TACK för det ! ). Ja det var underbart.

Funderade över om det kanske var bra ändå att äta sig illamående på cykeln.....

Och att hålla igen på cyklingen.

Jag hade bara en dipp efter 23 kilometer då det började blåsa som bara den och solen låg på men då tog jag två vitargogel med lite vitargo sportdryck och så var jag i gång igen.

Kan hända att jag njöt lite väl mycket för jag glömde kolla på klockan och räkna på tiden. Insåg då det var sju kilometer kvar att jag inte hade så god marginal. Jag hade visst fastnat i min truckarfart ( som jag tror ligger runt 5,45 tempo) och fick öka lite på slutet.

Då jag kom på målrakan med femhundra meter kvar till mål hör jag Jocke Nilssons röst ; hejja Maria , under elva timmar, perfekt.

Och det var precis vad jag tänkte själv också.

Allt gick som det skulle och jag sprang på 4,05.

Sluttiden blev 10,57.


Jag är nöjd med hur jag disponerade loppet och hade en kanonupplevelse. Jag vet också vad jag ska träna på till nästa år.

För jag har naturligtvis redan planer för åren framöver.

Simmar dock just nulugnt ett tag och ser fram emot  höstens äventyr.  Efter målgång , nöjd och glad.


TJINGELING

Maria


Av SimmaCyklaSpring - 6 augusti 2011 18:12

Jajamen, Maria har återigen visat att hon är en av dom hårdaste bland dom hårda. Tänk bara efter, vad har ni själva gjort sedan kl 07.00 i morse. Själv sov jag till över åtta. Käka frukost, läste lite. Var till Falun o käka tårta hos Johan som fyllt år. Hem o käka mat, läst och skrivit lite på bloggen mm mm. Under hela denna tid har Maria först simmat 3.8 km, cyklat 18 mil samt sprungit 42 km. Helt fantastiskt vad en människa kan klara av, jag kan inte annat vara än mycket imponerad.


   Detta är en bild tagen efter att Maria gjorde en halv Ironman i Vansbro i somras. Hoppas hon ser lika nöjd ut idag när hon kom i mål. Av tiden att döma som hon gjorde idag så hoppas jag hon är lika glad.


Löpningen idag tog 4.05.47 vilket jämfört med förra året är nästan 18 minuter snabbare. det fick till följd att sluttiden blev 10.57.59 vilket är hela 38.48 snabbare än förra året. Det placerar Maria på nionde plats, vilket kan jämföras med fjolårets 20-plats. Otroligt bra. Hoppas nu bara att Maria återhämtar sig efter denna ansträngning så vi får se henne snart igen på hemmaplan. Då får vi säkert också läsa hennes egen berättelse här på bloggen om hur hon upplevde årets upplaga av Kalmar Triathlon. En tävling för dom hårda. Grattis till en kanonprestation Maria.


Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring. Kalle.


Av SimmaCyklaSpring - 6 augusti 2011 13:40

Jajamen, nu har Maria klarat av sina 18 mil på cykeln. Vad jag kan förstå har det gått fantastiskt bra. Maria har cyklat på 5.26.20 vilket är en snitthastighet på drygt 33KM/H och det är alltså utan draghjälp. Man får ju ej ligga på "rulle" i en sådan här tävling. Grymt bra jobbat. Det är också ca 13 minuter snabbare cykeltid inklusive växling jämfört med förra året. Vad det gäller totaltid efter både simning o cykling så ligger Maria ca 20 minuter bättre till än förra året. Nu håller vi tummarna och hoppas att hon klarar av sina 42.195 m löpning lika galant som vad hon visat tidigare under dagen. Det kan då bli en sluttid som är riktigt bra. Mycket kan dock hända på 42 km men vi kan ändå hoppas.


  Här har vi en bild på Maria från förra årets löpning.


Nu gick Mari ut på löpningen åtta minuter i två så strax före halv sju hoppas jag kunna återkomma med ett positivt slutresultat.


Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring. Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 6 augusti 2011 09:27

Jajamen, redan kl 07.00 i morse när dom flesta av oss låg och sov startade åretas Kalmar Triathlon.


  Den här bilden "messade" Maria till mig i morse. Kl är 06.00 och hon "värmer" lite före starten.


Sträckorna är simning drygt 3,8 km. Cykling 18 mil samt en avslutande löptur på drygt 42 km. Vädret är vad jag förstår riktigt bra för ändamålet. Verkar som det blir kring 19 grader med lite moln på himlen. Maria som vi följer med stort intresse har klarat av simningen riktigt bra. Hon klev ur vattnet efter 1.24.20 vilket är 3.38 snabbare än förra året. Riktigt snabb var hon i växlingen vilket endast tog 2.33 vilket var hela 2.46 snabbare än förra året vilket innebär att hon startade cyklingen hela 6.24 tidigare än förra året. Riktigt riktigt bra tycker jag detta är. Nu hoppas jag cyklingen går bra, hon är ju grymt bra på cykeln så det blir intressant att följa. Jag återkommer med en rapport när jag vet lite mer.


  Detta är en bild från målgången vid förra årets tävling. Dom simmar alltså i havet med ölandsbron i bakgrunden. Dom lär inte ha haft det alltför varmt i vattnet. Usch, hemska tanke att vara i detta kalla vatten. Men det är ju en tävling för tuffingar.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring. Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 5 augusti 2011 14:46

får man göra något annat. Ja, så är det. När man nu inte ens kan träna och inte ens kunde ut och åka med husvagnen som det var planerat så blev det istället en liten dag- och kvälls-tur. Vi hade ju sedan tidigare köpt biljetter till Dalhalla vilket var slutmålet för dagen.

  Först gjorde vi dock ett besök i keramikfabriken i Nittsjö. Här sitter vi och tar oss en kopp kaffe i solen.


  Nu är vi nere i Dalhalla, förutom mig o Lisa ser vi Olle som vi passar på att få en pratstund med innan han skall upp o spela. Han spelar med ett rockabillyband som kallar sig "Top Cats" vilka idag är förband åt "Basebolls" från Tyskland. Övriga på bilden är Lena, Erik och Johan.


  Fullt ös vill jag lova, dagen till ära hade bandet förstärkning av två sjungande tjejer.


  Nu sitter Olle vid pianot och dom rockar loss ordentligt vill jag lova. En halvtimme hade dom till sitt förfogande och jag får lov att säga att dom gjorde det riktigt bra.


Ett par till konserter och några fler lästa böcker så kanske det inte står på förrän man får kasta kryckorna. Det känns faktiskt lite lite bättre redan. Men nu börjar uppladdningen för att kunna följa Maria på hennes äventyr i Kalmar imorgon. Redan kl 07.00 startar dom så då vet är det bara att sitta vid datorn och hålla tummarna. Skall bli intressant.


Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring. Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 4 augusti 2011 16:28

Ja ha nu är jag ännu mera laddad...

Har varit på sista minuten simtekniktipslektion med bästa simcoachen Per Dicander 

 

   Per ger här sina bästa tips vad gäller benspark.


Packat bilen full med min resekamrat Tina Åbjörn från Örebro, druckit vitargo, checkat in på hotellet, druckit vitargo, kollat in Örebro, druckit vitargo, bytt däck , druckit vitargo, kollat in kalmar, druckit vitargo, käkat på några av kalmar restauranger, druckit vitargo, testat simbanan , druckit vitargo, och nu ska jag sova en stund innan middagen , sedan dricka vitargo och äta middag med förhoppningsvis några andra dalatriathleter... , vi får se.

   We can do it , Tina och jag !


I morgon har vi massor att stå i , förutom att dricka vitargo ska vi montera alla grejjor på cykeln lägga i ordning tävlingskläderna , gå ner till tävlingscentrum ( 200 meter från hotellet ! ) och kolla expot, hämta startnummer, gå på preracemöte( två timmar , så vi får se till att ta med oss lite vitargo för att orka med..) och gå på pastaparty.

 

Kalmar stadshotell , toppen ställe , dyrt och med kanonservice och kanonfrukost.
TJINGELING !

ps .

jag är inte sponsrad av Vitargo

det finns en sms tjänst där man kan följa deltagarna.

Det kostar 5 kr per mellantid = 50 kronor för hela loppet

Du skriver KTmellanslagstartnummer till 72700


För mig blir det KTmellanslag174

( skriv alltså inte mellanslag utan gör ett mellanslag dvs ett mellanrum)


Av SimmaCyklaSpring - 3 augusti 2011 19:55

Torsdag fjärde augusti kl 18.30 är det dags för femte deltävlingen i Dalacupen. Den går av stapeln i Ludvika och klickar ni på länken nedan så hittar ni mer information. Ni som kan, passa på och var med. Det är jätteskoj.


http://www.csk-ludvika.com/Notgardsloppet/Notgardsloppet.htm


Tjingeling. SimmaCyklaSpring.

Kalle S.


Av SimmaCyklaSpring - 3 augusti 2011 08:55

Ja så börjar ju en gammal välkänd visa, och så är det väl för mig just nu. För sämre skall det väl inte behöva bli. Visserligen vet jag ju att många har det sämre, skulle nu någon inte veta det så är det ju bara att slå på en TV så blir man ju snart varse hur eländigt många har det runt om i världen. Så ingen skall tycka synd om mig för att jag har lite ont i foten. Nej det finns så mycket att vara glad o positiv över, dessutom är det ju mycket roligare, att vara positiv alltså och kunna se framåt på något som skall bli bra. Vad jag just nu ser fram emot det är ju att foten skall bli bra och att jag så småningom skall kunna springa igen och förhoppningsvis vara med nästa år på en halv Ironman i Vansbro. Det är väl en målsättning god som någon.


En olycka till.

Ja det är faktiskt så, i söndags när jag skulle förflytta mig ca 50 m vilket jag skulle göra utan kryckor. Jag hade ju inte så ont, då knakade det till i foten som om en pinne gick av, även Lena som gick bredvid mig hörde hur det lät. Hon skjutsade då upp mig till akuten i Falun igen. Blev röntgad för andra gången på en vecka. Vad dom kunde konstatera var att jag fått en till fraktur i foten. Man vill ju inte tro att det är sant. Men det är det. Nu är det som det är och som sagt, får försöka vara lite positiv. Kan förhoppningsvis lära mig simma i vinter istället. Då får jag ju ut något gott av det hela i alla fall.


Inställd campingvända.

Ja, tanken var att vi skulle åka upp med husvagnen till Sollerön idag och vara där till söndag. Men jag har ringt och avbokat campingplatsen. Ingen stor idé att åka upp dit när jag knappt kan ta mig in och ut ur husvagnen. Kan ju i dagsläget inte köra bil heller så då får det vara.


Håller tummarna...

För Maria som nu farit till Kalmar får jag nu sitta här hemma och hålla tummarna för att det skall gå bra för henne när hon på lördag skall ge sig i kast med en hel Ironman. Just nu känner då inte jag mig som någon hel Ironman, snarare en trasig gammal motionär. Hursomhelst, Maria var förbi o hälsade på innan hon for och hade en liten tröstpresent med åt mig, det var en bok. Om vad? Löpning så klart. Det var även en tillfriskningshälsning skrivet på en bit björknäver. Jättefint, tusen tack Maria. Boken har jag redan läst en tredjedel av och den är bra. Jag har även fått ett SMS om att boken "Born to run" som jag beställde är skickad så jag får den nog idag eller imorgon.


  Här sitter jag med presenten jag fick, tack tack Maria. 


Så nu får jag väl ta det lite lugnt och sitta i en stol i trädgården och läsa en bok och titta på blommorna och njuta över hur underbart allt kan vara. För visst har vi det bra trots lite "repor i lacken" ibland. Nu hoppas jag att vi alla håller tummarna allt vi kan för Maria så hon känner vårt stöd på lördag. Sedan hoppas jag att vi ses i början på september allihop när vi drar igång våra gemensamma aktiviteter igen. Ha det bra så länge, det har jag.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring. Själv läser jag en bok så länge. Kalle.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se