Alla inlägg under juli 2014

Av SimmaCyklaSpring - 6 juli 2014 14:45

Igår körde jag 50 km med Erik i behagligt tempo. Idag for jag ner till macken för att se om det skulle bli en tur i ett inte lika behagligt tempo. Så blev det. Vi blev fem som drog iväg. Peter, Jerker, Bosse och en Peter till och så jag då.


Kosan styrdes som så ofta mot Gustafs.


Bäst att ta några bilder direkt, efter ett tag i det här gänget brukar jag inte orka fotografera.


I höjd med Långsjön får vi lite draghjälp en stund.


Nu har vi varit ända bort till Spraxkya och är på väg mot Borlänge. Några vildsvin såg vi tack o lov inte till.


Vi passerade Kvarnsveden och Torsång, utan att fika. Fika skulle det bli i Gustafs och nu är vi bra nära en välbehövlig paus.


Ojojoj, det var ena jäklar att kunna lassa in. Det kallar jag cykelfika.


Det blev en väldigt lååååång fikapaus. Men sen bar det av igen.


Nu passerar vi Dalävlen på väg mot Stora Skedvi, farten är riktigt bra vill jag lova.


Nu skall jag testa mig på något nytt. Henrik Öijer, cyklist från Falun har en väldigt bra blogg. Han brukar lägga in sina rundor från Garmin på sin blogg så man kan se vad han haft för sig. Jag har ju lagt in lite skärmklipp med halvdåliga kartor. Men nu har jag fått hjälp av Henrik hur man gör så jag testar. Om det nu funkar som det är tänkt kan ni klicka på "visa detaljer" längst ner på bilden under. Då får ni fram alla fakta om turen. Om det funkar vill säga. Här är länken till Henriks blogg, den är verkligen värd ett besök. http://oijer.blogspot.se/


Det var allt för idag. Hoppas allt nu funkar. Vi hörs o ses, kanske redan i Säterdalen ikväll på Top Cats.

Om inte kan ni provlyssna på dem här. http://www.topcats.se

Av SimmaCyklaSpring - 5 juli 2014 12:57

Vad passar bättre på första dagen av semestern än att ta en cykeltur. Jag for från Säter och Lisa från Falun vilket gjorde att vi möttes bortåt Ornäs. Där vände vi och körde hemåt i det fina vädret. Det var faktiskt premiärtur för mig med nya hjulen, de kändes kanon. Om det är inbillning eller om det verkligen gör skillnad var väl detsamma. Premiär var det också i nya kläderna.


Kartbilden är inte mycket att lägga in när jag bara varit till Ornäs och vänt. Lägger in pulskurvan istället. Jag brukar ju mölja på i samma fart och ansträngning för jämnan men nu skall det bli andra bullar. När vi for hemåt la vi in sex fyraminutersintervaller. Vi drog varannan intervall vilket gjorde att pulskurvan fick följande utseénde. Drygt var det och det var väl bra. Måste ju hitta på något för att inte få 9.45 på nästa års Vätternrunda.


Vi hörs o ses i sommarvärmen, kör hårt!

Av SimmaCyklaSpring - 2 juli 2014 21:00

Idag var vi tio som drog iväg under Stevens ledning. Vi passerade Vikmanshyttan o Knåsen på vägen ut och på vägen hem passerade vi Grönåsen. Däremellan vet jag inte var vi var. Vi tog någon enstaka paus och mellan dessa gick det utav bara den.


Som ni ser så var det en riktigt kuperad vända så inte är det konstigt att jag blev trött. Några till sådana pass och man är i toppform, kan man hoppas. Skoj är det i alla fall och det är huvudsaken.


Tack o hej så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 1 juli 2014 20:00

På träningen igår fick jag frågan om mina energikakor så här lägger jag ut receptet på hur jag gör, och några bilder även om jag haft lite bilder förut så kommer nu ett fullständigt recept.


Här ser vi torrvarorna, på skärbrädan har jag från v 80 g valnötter 100 g hasselnötter 100 g mandel. Dessa tre ingredienser hackar jag sönder lite och rostar i ugn ca 10 min i 200 grader för att få lite godare smak. Sedan har jag 100 g salta nötter för första gången, inbillar mig att det kan bli gott samt 100 g vardera av aprikoser och russin som jag hackar i bitar.


Blandar alla dessa ingredienser i en bunke och lägger även ut ett bakplåtspapper på bänken för att allt skall vara förberett när klistret är klart. Jag tar 2,2 dl av vardera grädde, sirap och strösocker samt 100 g smör. Klistret är alltså helt vanlig knäcksmet som jag kokar till 135 grader. Sedan häller jag smeten i bunken och rör om så det blandar sig väl. Sedan ut med det på papperet och jämna till. Kan ta hjälp av en brödkavel så brukar det gå bra.

 


För att slippa smälta första vändan choklad över vattenbad så häller jag på 150 g 53%-choklad på den varma kakan så smälter den av värmen där. Breder bara ut den över hela kakan och skär sedan i lämpliga bitar med en pizzaskärare. När den sedan stelnat så är det bara att vända på steken, smälta 150 g choklad till, denna gång över vattenbad och häller ut och breder omkring. När det stelnat bryter jag isär bitarna och lägger dessa i några burkar som jag förvarar i kylskåpet. Inför träningarna stoppar jag in några bitar i bakplåtspapper med en gummisnodd omkring som jag sedan har i ramväskan. I ryggfickorna blir är det inte bra att förvara energikakor med choklad på, det blir för kletigt. Så stör det inte med en ramväska är det bara att ladda med godisbitar och köra hårt.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards