Alla inlägg under oktober 2014

Av SimmaCyklaSpring - 22 oktober 2014 19:56

Hade tur att även i kväll få sällskap av Peter. Hade planerat in ett pass med fem st intervaller om vardera 4 minuter med fyra minuters vila. Det är ju liksom lite lättare att plåga sig om man är två. Vi körde ner i Dalsbyn och upp till Mårtensgård, dit är det fyra km vilket var lämplig uppvärmning. Sedan bar det av, jag försökte hänga på Peter så långt som möjligt, vilket blev ca tio meter. Sedan försökte jag att åtminstone att inte tappa honom ur sikte. När det inte gick längre så var det bara jag och pulsklockan. En puls på 170 var målet på varje intervall, bara att bita ihop. Den första nådde jag 169, sedan 174, 172, 172, 172. Det var jag trots allt jäkligt nöjd med. Det gör riktigt ont vill jag lova men förhoppningsvis gör det nytta också. Vi körde alltså mot Stora Skedvi och rundande Södra Kyrkbyn och var klar med sista intervallen precis i Mårtensgård. Sedan var det bara att rulla ner i Norddalen och ge det sista man hade för att ta sig upp igen.


Efter en timme och en kvart var jag då hemma igen. Nu har jag hunnit bada och är ren, cykeln är tvättad och är ren. Det är bara älgen som vi inte såg som inte är ren och det är väl tur. Nu får det bli en välbehövlig vila i två dagar så skall jag väl hitta på något till lördag. Men om detta kommer det väl ett inlägg i morrn. 


Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 21 oktober 2014 19:14

Efter gårdagen tur insåg jag att man alltid skall ha ett reservlyse med sig när man är ute i mörkret. Nu var det ju tur att vi var två igår så det gick ju bra, men att vara själv långt bort i skogen i mörkret är ju så lagomt roligt. Idag har jag alltså införskaffat en liten lampa som nu sitter på för säkerhets skull. 

Är väl lika bra att testa en vända imorgon också. Om någon vill göra mig sällskap på några intervaller så är det helt ok. Klockan 18.00 far jag från Fogdegatan. Lägg en kommentar om du vill med så slipper jag stå och vänta i onödan ifall jag är klar tidigare. Välkomna!


Eftersom jag igår la in några bilder på deg så kan jag väl nu visa lite av resultatet. Siktat Dinkelmjöl och Skrädmjöl bakade jag denna deg på. Nu skall de in i ugnen i 45 minuter.


Lite förändring på 45 minuter. Bara de har svalnat skall jag provsmaka, misstänker att det smakar bra. Det brukar göra det. Visst är det skapligt vad man kan göra på vatten, salt o mjöl. Det kallar jag vardagslyx. Duger även till helgdag.


Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 20 oktober 2014 21:00

Här står vi, Peter o jag strax innan vi skall ge oss ut i mörkret för lite backintervaller. Hade planerat en tur runt Ljustern med avstickare på lite olika backar.


Första backen blev upp till Lodstöparbo. Vi gjorde så att Peter som är starkast vände när han var uppe, när han mötte mig vände även jag. På så vis behövde han inte stå och vänta och frysa. Nästa backe blev vid Stoltens fäbod, högst uppe där slocknade Peters lampa vilket gjorde att han i resten av backarna fick hålla sig bredvid mig. Resten blev för Peter backintervaller modell "light" Vi klarade dock att köra fyra backar till i mitt lyse.


När vi väl var hemma igen hade vi kört kring 25 km och åtminstonde jag fick slita ordentligt ikväll. Riktigt mysigt är det att vara ute i lite duggregn och mörker. Vad jag lärde mig ikväll är att man skall ha reservlyse när man är ute och kör.


Väl hemma hade jag en deg att ta reda på. Den har stått i kylen sedan igår och har jäst riktigt bra.


Nu skulle den bara delas i fyra delar och..


läggas ner i mjölade handdukar i jäskorgar för att...


Sedan bäddas ner i plastlådor igen för att...


låta dem jäsa ytterligare ute på trappen tills imorgon när jag kommer hem efter jobbet, då skall de gräddas. Hoppas bara att de inte rymmer under natten.


Ja det blev en fin tur på cykeln så nu somnar jag ovaggad om en stund. Natti natti!

Av SimmaCyklaSpring - 19 oktober 2014 14:22

Nu när mörkret smugit sig på är det dags att ladda batterierna, både egna och till cykellyset. Tänkte testa lite cykling i mörkret imorgon, måndag. Ingen lång tur, snarare lite körning i någon lämlig backe i ett lämpligt antal gånger. Jag tänker sticka kl 18.00 och är det någon som vill hänga med så kör jag från Fogdegatan 30. Vill du med så lägg en kommentar så jag vet. Det är ju liksom ingen idé att stå och vänta ifall jag är klar tidigare om ändå ingen kommer.

Välkomna de som inte är mörkrädda!

Av SimmaCyklaSpring - 18 oktober 2014 16:15

När jag bjöd in till höstens första MTB-pass slöt Steven, Kjell och Peter upp. Jag hade planerat en runda på drygt fyra mil och prick nio for vi. Vi drog iväg en bit efter elljusspåret och kom ut i Bergbacken vid Kalkbrottet. Precis där anslöt Emil som hade missat avfärden kl 09.00 Då var vi helt plötsligt fem.


Efter en mil är vi vid Silvbergs gruva och Emil tycker att min cykel rullar för tungt så han pumpar i lite luft i bakdäcket, redan där hade det nog gjort mer nytta om de pumpat i lite syrgas i mig istället. Det blev dock en välbehövlig paus.


Peter pustar ut i väntan på att min cykel skall bli klar. Sen bär det av igen.


Steven kämpar på i en av backarna efter att vi passerat Bondhyttan. Nu skall vi snart ta av till höger hade jag tänkt.

 


Här kommer Emil, tar väl en bild på honom också.

 


Hela gänget uppe på höjden, fotar på och glömmer alldeles bort att ta höger. Snart lutar det nerför och då är det försent eftersom Steven och Peter satt upp en hiskelig fart. Står inte på förrän vi är nere i Grängshammar. Bara att ta höger och påbörja klättringen, det blev en extra backe som inte var vad jag behövde just då. Men efter ett tag var vi på spåret igen och efter ca 2,5 timme var vi vid utgångspunkten efter en alla tiders fin tur i trevligt sällskap.



Ingen blir väl förvånad vid det här laget att jag har en deg på gång. Denna gjorde jag i torsdags och nu efter två dygn är det dags för gräddning.


Sådär, nu är alla fyra bröd gräddade. Skrädmjölsbröd håller jag på att laborerar med. Tror faktiskt det blir riktigt bra.


Härunder finns alla fakta som tänkas kan om dagens tur. Tack o hej så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 15 oktober 2014 17:30

Det här är en bild från en av förra höstens gemensamma träningsrundor. Nu är det dags för nya. Därför bjuder jag in till en runda på lördag med avfärd kl 09.00 hemifrån mig på Fogdegatan 30. Lägg gärna en kommentar om du blir med.


Välkomna!

Av SimmaCyklaSpring - 12 oktober 2014 20:15

Här står bästa väckarklockan. Har jag deg på gång så vaknar jag tidigt. Nu är det söndagsmorgon och jag gjorde ordning lite deg i fredags. De har stått på trappen sedan dess och nu är det dags för gräddning.


Fyra bröd på Dinkelmjöl och Skrädmjöl. Skrädmjöl är havre som rostats innan det malts. Kan lova att det blev bra så det här skall jag fortsätta exprimentera utifrån. Kör ju mest på fri hand så att säga när jag bakar matbröd.


När bakningen var avklarad slungade jag mig på cykeln för en liten tur. I dag körde jag lite hårdare och passerar här efter en mil i full fart Silvbergs gruva.


Nu hittade jag avtagsvägen som jag missade i går och har nu kört två mil. Då passa det bra att ta en bild när jag ändå var tvungen att kliva av cykeln.


Blev lite fin stigkörning också bland höstlöven. Tre mil blev det och det kändes faktiskt riktigt bra. Man kanske skulle ta och bjuda in till lite MTB-körning på lördag. Om detta får jag återkomma.


Sen drog vi ner till Folkets Hus och kollade på Hallonbåtsflyktingen.


Där behövde vi inte sitta trångt. Det blev inte fler än 13 biobesökare denna kväll. När vi gick ut fick jag höra att de hade annonserat fel tid. Många kom tydligen en timme för sent. Men de som missade i dag får en ny chans på onsdag. Hur den var? jodå, den var helt ok tycker jag.


Av SimmaCyklaSpring - 11 oktober 2014 15:34

Nu börjar det faktiskt kännas som mitt halsonda har försvunnet. Har dock för avsikt att ta det riktigt lugnt på en liten fin hösttur.


Nu har jag passerat Lomtorpet och är på väg mot Magnilbo.


Hade tänkt att jag skall ta höger före Mossbysjön som jag gjorde en gång förra året och kom ner mot Lomtorpet igen.


Fint och behagligt och för en gångs skull tar jag det riktigt lugnt fast jag är själv.


Nej jag åkte nog för långt så när jag svängde höger hamnade jag efter en stund vid Dammsjön. Hade då en förhoppning att jag skulle kunna runda sjön på västra sidan men det gick då inte.


Men jag var nöjd ändå och när jag kom hem hade det blivit en lugn o fin runda på 25 km. Förhoppningsvis blir det en runda i morgon också. 

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skapa flashcards