Alla inlägg under december 2014

Av SimmaCyklaSpring - 18 december 2014 06:14

Ja det är ju torsdag så nog ska jag väl försöka mig på en liten tur i kväll också. Vad det blir vet jag ej men vill någon göra mig sällskap på en förmodad lugn tur så är det bra. Samma rutiner som vanligt. Halloj så länge och kör försiktigt.

Av SimmaCyklaSpring - 16 december 2014 20:23

Undrar om det kommer någon, såg ut som jag skulle bli själv ikväll.


Men så kom Tomas och vi kunde dra på utsatt tid. Vi körde genom skogen mot Solvarbo och där tog vi upp vänster på berget. Det är en rejäl backe på dryg 1,7 km med hundra dryga höjdmetrar. Vi tog backen tre gånger innan vi sedan for på nedre sidan järnvägen hemöver igen. Ja nog får väl ett sådant pass duga en decemberkväll. Vi var då nöjda både Tomas och jag. Hej så länge! 

Av SimmaCyklaSpring - 15 december 2014 17:11

Som vanligt vill jag ha sällskap när jag skall träna så om någon vill göra mig sällskap imorgon, tisdag kl 18.00 så är jag tacksam. Lägg en kommentar och häng på. Vad det blir vet jag ej, väglaget får bestämma. 

Välkommen!

Av SimmaCyklaSpring - 14 december 2014 18:20

Igår gjorde jag en deg på stenmalet lantvetemjöl från Ovansjö i Gästrikland. Surdegen till höger har jag hållit vid liv i tre år. Skoj när man kan baka utan köpjäst. Bara mjöl, salt och vatten.


Efter några timmar har jag fyra degar nedbäddade i jäskorgar som jag snart skall natta.


Efter ett dygn i källaren och en riktigt jobbig cykeltur är det dags att väcka de små godingarna till liv.


Jäskraften är det inget fel på kan jag lova.


Fyra fina bröd blev det denna gång. Träningen idag gick inte så bra men jag får trösta mig med att brödbaket gick desto bättre. Det kan faktiskt bli lite hursomhelst det också.

Det får väl vara allt för idag. Förhoppningsvis skall det väl bli någon cykling i veckan men just nu avvaktar jag så jag får se om jag återhämtat mig till imorgon. Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 14 december 2014 13:08

När det var dags för avfärd såg det ut som om det skulle bli jag och Tomas idag. Men innan vi hann dra kom även Steven. Men är man inte i tid får man inte vara med på bild. För nu skulle vi iväg.


Men det är klart att även Steven skall vara med på bild. Vi har nu kommit till Norn och det är dags för dagens första stopp. På vägen dit fråga Tomas hur kallt det var. 6,7 grader svara Steven. Nä, säger jag. Så kallt kan det väl inte vara. Men jag kollar på min mätare och även den visar 6,7 så då lär det väl stämma då. Ingen av oss frös dock så det var bara att köra på.


Det är fint i Norn och jag var trött redan där så jag var glad över en riktigt lång paus.


Här fyller jag på med lite raketbränsle. Men det var nog något fel på blandningen för någon större verkan verkade den inte ha.


Nu är vi på väg mot Vikmanshyttan och solen lyser upp så det är riktigt fint.


Steven och Tomas tar det lugnt så jag får ta en bild. De fick för övrigt ta det lugnt hela tiden för att jag skulle ha en chans att hänga med. Vad det berodde på vet jag ej, kan det vara så att Lisa körde slut på mig igår, eller att jag körde med dubbdäck vilket går lite tyngre, eller det kanske var så att Steven och Tomas körde lite hårdare idag än de brukar. Ja inte vet jag, det kanske var en kombination av alla tre sakerna, vad vet jag. Hoppas bara att jag inte har något skit på gång så att jag blir sjuk. Men det skall det väl inte vara. Kan bara konstatera att det här var nog en av årets absolut jobbigaste runda. Så nu blir det att ta det lugnt på eftermiddagen och bara "dega"

Vi hörs, ha det så bra. Det skall jag ha!

Av SimmaCyklaSpring - 13 december 2014 15:40

Jajamen, trots dagens hårda pass blir det en tur ute i morgon. Det kommer ju, verkar det som bli riktigt fint väder. Det ser ut att kunna bli första turen på länge i solsken. Jag far i vanlig ordning hemifrån kl 09.00 Lägg en kommentar om du vill med så väntar jag ifall jag är klar tidigare. Välkommen till en fin söndagstur!

Av SimmaCyklaSpring - 13 december 2014 15:30

Efter några halkiga dagar blev det en cykeltur i källaren idag. Lisa kom hem och gjorde mig sällskap. Fyra fyraminutersintervaller fick det bli. Det är fasiken drygare än flera timmar ute på cykel. Gör förhoppningsvis bra nytta också. Dessutom slipper Lena vara rädd att jag skall köra omkull vilket är bra.


Såhär blev resultatet på pulsen. 15 minuter uppvärmning, fyra intervaller följt av 15 lugna minuter. Men som sagt, aj aj vad drygt.


Nu var vi inte klara med det. Nej nu var det dags för lite styrkeövningar enligt Lisa. Hon tycker att pappa är alldeles för svag, vilket hon har alldeles rätt i. Men nu skall det bli ändring på den saken. Här skall jag försöka resa mig och sätta mig endast stödd på ett ben. Det var en nog så svår övning. Totalt körde vi fem olika övningar så nu lär jag väl bli riktigt mör i kroppen. Men trots det skall jag väl ta en runda ute imorgon.

Halloj så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 12 december 2014 17:43

Under rådande väderleksförhållanden är det dubbdäck som gäller för mig. Nu är cykeln rustad för lite vinterkörning. Trots det blir det för mig ingen utomhuscykling förrän på söndag. Jag räknar med en tur på söndag men om detta återkommer jag vad det gäller tid för avfärd. Men varför skulle det inte bli kl 09.00 som vanligt. Men som sagt, jag återkommer i ämnet.

Trevlig helg så länge. Vi hör imorrn!

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se