Direktlänk till inlägg 12 mars 2017
Nu ser det ju ut som jag kommit igång med träningen, håller det i sig går det ju åt lite energikakor. Vad är bättre och billigare än att göra egna. Nötter, mandlar, russin och aprikos och lite till är nu hopsatt med lite "klister" och utbrett i lagom tjocklek.
Ett lager choklad är nu utbrett på ena sidan. Skall nu skäras i lagoma bitar och kallna så jag kan vända på det hela och ha på choklad på andra sidan också. 1,7 kg färdiga energikakor blir det. Om vi räknar med de man kan köpa väger ca 50 g så blir det 34 st á 20 kr, en nätt liten summa på 680 kr. Inte illa, eller hur.
Friska upp surdegen innan jag for ut och cykla i morse så nu är det bara att sätta igång en deg också.
Nu är tre kg mjöl i baljan samt vatten, salt och blötlagda mixade russin. Sex kg deg som har gosat en timme och första "vändningen" är gjord. Två timmar till och två "vändningar" senare så skall den delas i sex delar och läggas i jäskorgar. Innan jag lägger mig skall de sedan in i kylskåpet och kalljäsa i två dygn. Sen blir det gräddningsdags. Även här är det ju ekonomi. Om vi räknar lågt så kostar sex enkilos "riktiga" surdegslimpor 60 kr st, alltså 360 kr. I denna laddning är det ingredienser för i grova drag 60 kr. Man spar alltså ca en femtiolapp på varje matbröd, dessutom vet man vad de är gjorda av. Bara prima råvaror. Trivsamt nöje dessutom.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
|||||
|