Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - Måndag 15 okt 07:13

Dag 6. Idag cyklade vi till Sineu för att köra ett par varv på velodromen. Först tog vi en fika på ett litet torg.


Nu har vi fått lite i magen och skall väl orka köra lite på velodromen.


Ajdå, när vi kom till velodromen var den avstängd för reparation. Bara att fortsätta hemåt igen då. 


Efter fem dagars cyklande har vi lite cykelkläder som behöver tvättas. Här sitter Lena och Erik och sköter den saken.


Nejdå, det finns en fin tvättinrättning i närheten. För fem euro får man tvätta och för två får man torktumla. Totaltid ca 40 minuter. Alla tiders bra.


Dag 7. Lena vilar idag och Erik och jag tar här en kaffe i Santa Maria.


Efter det bestämde vi oss för att fara till en cykelaffär, här en paus med lite berg i bakgrunden.


Simsalabim så var vi i Binisalem, ja där har de en riktigt fin cykelaffär med allt som allt man kan tänkas behöva och lite till. 20% rea på kläder hade de men vi kunde inte handla för vi hade bara lite fikapengar med oss. Jäklar, när det regnar manna från himmlen har den fattige ingen sked, eller hur det nu är.


Här kommer Erik med siktet inställt på Llucmajor.


Men när vi kom till Algaida kände vi för en fika igen.


Jag tog in en hemgjord mandelkaka med en kula glass och ett kex. Jäklar vad gott.


Nu är det kväller och vi har tagit en promenad. Vi har fyllt på vattenförådet så vi kan cykla även imorgon. Här står Erik och Lena utanför vårt hotel.


Dag 8. Min cykel i väntan på Lena och Erik utanför hotellet. Nu bär det iväg på nya äventyr.


Eftersom vi inte hade några pengar igår som räckte till några inköp på cykelaffären bestämde vi att fara dit igen. Här tar vi en kaffe i Santa Maria.


Lena och Erik köpte sig varsina cykelbyxor innan vi for vidare. Vi tog sedan sikte på Cala Pi så vi avverkade över tio mil innan vi var hemma.


Dag 9. Efter gårdagens långtur tog Lena åter en vilodag. Erik och jag for österut efter kusten. Via Campos och Felanitx har vi nu kommit till Montuiri. När vi kom ut på terassen för att käka sitter en bekant från förra årets resa där och käkar. Staffan Hellberg heter han och han var ledare i den grupp som Erik åkte i då. Trevligt att råkas sådär helt appropå.


Bar Ribas heter stället vi käkade på. Här är Erik med sin cykel på väg ut därifrån. Ja man får ta med sig cykeln in genom en restaurang för att komma ut på terassen där det är lite trevligare att sitta.


Nu skall vi fara vidare men tar först en bild för att visa hur brant det är i Montuiri. Det är svårt att ge backarna rättvisa på en bild, men jag kan garantera, det är riktigt brant.


I Llucmajor sitter denna skylt som uppmanar bilisterna att hålla minst 1,5 m avstånd när de kör om cyklister. Det är bra och det respekteras av de flesta till skillnad mot hemma i Sverige.

På eftermiddagen när jag kollade telefon hade jag fått ett meddelande från Johan där han undrade hur vi hade klarat ovädret. Blev lite förvånad, visst hade det regnat kvällen före men inget märkvärdigt med det. Sen fick vi höra att det hade varit en katastrof modell större bara fem mil från där vi bor. På dagen tur hade vi cyklat två mil från där det otäcka hade hänt utan att vi märkte något eller visste något. Det hade regnat så kopiöst mycket och dragit med grus och lera så bilar och träd och allt möjligt blev omkullvräkt, hela åtta (tror jag det var) människor omkom också. Ja det var ruskigt.


Nu har vi inga fler dagar att cykla för denna gång så det är bara att lämna tillbaka vår hyrcyklar. Det var elfte gången vi hyrde cyklar hos denna cykelhandlare och jag är säker att det blir fler bara man får hålla sig frisk.

När vi börjat packa våra grejer på kvällen fick vi ett SMS från SAS som talade om att vårt flyg var inställt. Ajdå, trist, hur blir det här då. Men bara en halvtimme senare kom det ett nytt där det stod att vi var ombokade med ett annat bolag till Allicante. Sen från Allicante till Oslo med SAS för vidare transport från Oslo till Arlanda också med SAS. Då var det bara att boka om våra tågbiljetter från Arlanda till Säter. Det var smidigt tack vare att jag har APPEN från SJ i min telefon.


Dag 10. Nu är vi incheckade på Mallis och tar en kaffe i väntan på att planet skall bestigas.


En timme senare landar vi på Allicantes flygplats.


Efter ytterligare en väntan kliver vi på ett plan igen för resan till Oslo.


Nu kliver vi på det sista planet på vår resa för denna gång. Nu är vi i Oslo och nu står det inte på förrän vi är på Arlanda.


I stället för som det var planerat i förväg, att vi skulle åka tåg i fyratiden från Arlanda blev det nu med tåget klockan 20.08 Det gick ju smidigt trots allt. Komma hem fyra timmar senare än planerat har ju ingen betydelse. Jag har slarvat bort mer än fyra timmar på egen hand i mina dagar. Tjo flöjt. Vi hörs!

För övrigt skall det bli intressant att följa den politiska utvecklingen. Borgarna med stöd av SD avsatte regeringen men nu står Ulf "kaklet" Kristersson där med lång näsa. Det var lätt att avsätta regeringen, men någon ny regering lyckades han inte bilda (vilket man kunde räkna ut med det man sitter på) hur dum får en människa vara som vill bli statsminister. Ja inte som Ulf "kaklet" Kristersson i alla fall.


Av SimmaCyklaSpring - Söndag 14 okt 14:15

Fint väder som gjort för en cykeltur. Bara att ge sig iväg då.


Efter att ha farit förbi Gessån och Nisshyttan är jag nu efter 15 km vid Gruvsjön.


Efter ytterligare fem km är jag vid Björnbo. Fint med alla höstfärger. Sedan tog jag ingen mer paus för härifrån och hem är det lättåkt i tio km.

För övrigt ser jag att Ulf Kristersson aldrig nådde kaklet, han har dykt rakt ner i botten och meddelat talmannen att han ger upp försöken att bilda regering. Konstigt, han som hade så stora möjligheter att bilda regering när han nu (enligt sitt sätt att räkna) satt i det största blocket. Sicken tragisk pajas.

Av SimmaCyklaSpring - Lördag 13 okt 17:03

Även om det var varmt i luften så syns det om inte annat att det blivit höst medans vi var på Mallorca. Jag och Johan ger oss nu ut på en liten MTB-tur.


Här går det undan i "mossbyskogen" när Johan gasar på.

Av SimmaCyklaSpring - Lördag 13 okt 08:58

Dag 1. Ja då är det dags att kliva på planet som tar oss till Mallorca för lite cykling i värmen. Denna gång är det Erik, Lena och jag som far.


Lena och Erik är på väg in i planet. Nu är det nära.


3,5 timme senare är vi på Mallorca.


Efter incheckning på hotellet, en bit mat samt hämtat ut cyklarna hos cykelhandlaren är vi nu ute på en eftermiddagstur för att testa att allt fungerar. Här testar Lena en mandelkaka och en kaffe på torget i Llucmajor och det fungera riktigt bra.


Alla tiders start på resan. Har aldrig tidigare fikat i Llucmajor trots att det är så nära, kanske just därför det inte blivit av. Jag tror faktiskt det är den bästa fika jag fått på Mallorca. Lovar gott inför fortsättningen.


Dag 2. Efter att vi kört genom Poreres, Felanitx, Santanyi, är vi nu efter 78 km framme vid Sa Rapita och restaurangen Ca´n Pep. Ett av alla ställen vi gärna återkommer till på våra cykelturer.


Lite gott att börja med.


Erik drar i sig en fin pasta, Lena o jag tar en Spansk omelett. Gott gott.


Efter maten orkade vi den återstående biten hem. Nu har vi stannat till med Arenal i bakgrunden. Det är där vi bor och nu är det lättåkt sista milen hem. Blev en runda på över elva mil i kanonväder.


Dag 3. Efter gårdagens långtur tog Lena en vilodag. Erik och jag tog en bergstur. Nu är vi på väg till Orient.


Skönt att få vila en stund på krogen i orient.


Där beställde vi in en varsin macka. Gissa om vi blev mätta. På dessa tog vi oss ända hem.


Bara att ge sig iväg igen då. Här är det fint att vara.


Dag 4. Efter gårdagens bergsklättring blev det återigen lite berg. Nu är Erik och jag på toppen av Cura. Berget som ligger vid byn Randa.


Lena var med men ville inte åka upp så hon tog en kaffe nere i byn under tiden vi var borta, ca 25 min. Hon fick sitta ett tag till för vi ville också ha en kopp.


Sedan drog vi genom Llucmajor och ner till kusten till ett fint ställe som heter Cala Pi. Där har de kanonfina Pizzor så det fick bli en varsin sådan. Efter det hade vi drygt en timmes resa hem igen.


Dag 5. Vilodag för oss alla. Bara att ladda batterierna för kommande turer. Frukosten på hotellet går inte av för hackor. Goda juicer är bara en av delikatesserna.


Här sitter jag på ballkongen och planerar kommande turer.


Min hyrda röda Merida som fraktade mig runt på ön ser vi lite av här med hotellets bassäng i bakgrunden. Det är elfte gången jag är på Mallorca och än har jag inte badat. Någon gång kanse det blir ett bad också, om det blir tid över till det vill säga. Nej det är inget som lockar mig precis. Ja det var en liten rapport från första halvan av resan. Nu skall jag ut och ta en liten MTB-tur i höstrusket så får vi se om det kommer mera så småningom. Hej så länge, tjo.

Av SimmaCyklaSpring - Torsdag 11 okt 20:55

Här ser vi Lena när vi förra måndagen tog tåget till Arlanda för att slå följe med Erik till Mallorca och cykla. Nu sitter jag och Lena igen på tåget hem igen efter tio fantastiska dagar på Mallorca. Kommer lite mer om resan bara bilderna är framkallade.

Av SimmaCyklaSpring - Fredag 28 sept 16:03

Efter gårdagens tur kände jag att jag var tvungen ut en vända i dag också. Inga krämpor efter gårdagen och när vädret är på detta vis är det bara att ge sig av.


När jag kom till Mossbysjön blev det en kort paus för att justera utrustningen. Hade tagit det lugnt hit men strax här bortanför finns det ett segment som Johan tog ett "KOM" på här om nyligen. Inte för jag kan ta det men jag tänker gasa lite extra när jag kommer dit. Hur det gick? jo det gick bra, fick en pokal för tiden som blev 1,35, endast sex sekunder efter Johan. Det kändes riktigt bra och nöjd kunde jag rulla hemåt. Nu är jag på gång igen även om det är långt till toppformen. Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - Torsdag 27 sept 13:41

Det har inte blivit mycket till träning då jag varit hängig på pricken tre veckor. Har blivit desto mer bakning. Gjorde en deg i tisdags som nu legat på kalljäsning i två dygn. Var som vanligt uppe med tuppen så när brödet var gräddat blev jag sugen på en tur.


Klädde på mig rejält för jag skulle bara ut och rulla lite lugnt. Tänkte fara bort till Johan och Ally och hälsa på.


Men när jag åkt några hundra meter kom jag ikapp Lars Modigs. Det berodde inte på att jag åkte fort, nej då. Lars hade gjort ett tillfälligt stopp för att fixa något med utrustningen. Sen rullade vi iväg i sällskap. Vi följdes åt till Gustafs och det blev ju allt annat än lugnt för mig. Pulsen låg närmare 160 än de 125 jag hade tänkt mig. Kändes dock bra men jag tackade för sällskapet när vi kom till Gustafs för i Lars fart vore det dumt att åka allt för länge i dag.


Ally och Johan var hemma och när jag fått ner pulsen till rimliga nivåer for jag lugnt hemöver igen.


För övrigt kan jag inte låta bli att tänka på Ulf "ända in i kaklet" Kristersson som skulle bilda en alliansregering i tron att alliansens 143 mandat är fler än de röd-grönas 144 mandat. Visst blev det en rivstart i klass med Therese Alshammars start från startpallen. Redan första dagen avsatte alliansen (som inte skulle ta stöd av SD) statsminister Stefan Löfven, med hjälp av just SD. Samma dag röstade alliansen (som inte skulle ta stöd av SD) in Andreas Norlén (M) som riksdagens talman, med hjälp av just SD. Men sen, vad gör vi nu? tycks de tänka i denna blå-bruna sörja. Jisses säger jag bara, "ända in i kaklet"-alliansen som under de följande fyra åren skulle ta Sverige ur "krisen" ser ut att spricka redan efter ett par dagar. Nej, ju fortare Stefan Löfven får bilda en ny regering ju bättre blir det för Sverige.

Av SimmaCyklaSpring - Onsdag 19 sept 11:27

Efter två veckors förkylning var det dags för en tur, i dag med Lena. Tänkte köra på min gamla MTB men när jag skulle dra fick jag se att det var fel pedaler. Vi satte ju på "vanliga" pedaler när Erik lånade cykeln för att kolla lite på loppet i Norberg i somras. Det är ju snart gjort att byta pedaler, bara man hittar dem. Bytte cykel istället, det gick snabbare. Sen bar det av.


Nu är vi på andra sidan Ljustern, eller första, beror ju på från vilket håll man räknar. Håller på att tappa kontakten med Lena. Bäst att jag ökar farten.


Helt plötsligt inser jag att vi går mot höst. Löven ändrar färg och börjar falla mot marken. Bäst att ta det lugnt ett par vändor till för inte är jag riktigt pigg än. Skönt i alla fall att ta en tur. Skoj också att Lena var med. Tjo.

För övrigt hoppas jag att vi inte får en regering som inte kan räkna. Som inte förstår att 144 mandat är fler än 143. Eller är det så att borgarna räknar in rasisterna i sitt regeringsunderlag.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se