Direktlänk till inlägg 18 juni 2012

Äventyr i Motala. Del 3.

Av SimmaCyklaSpring - 18 juni 2012 07:59

Javisst blev det även ett "äventyr i Motala, del 3" Puh säger jag, och säkert många tusen fler. Hela 19.055 startade Vätternrundan och hela 2.250 valde av olika anledningar att bryta loppet. Det flesta bröt dock på grund av det väldiga regnandet vilket gjorde att många frös mer än dom någonsin gjort tidigare. Själv har jag efter några års cyklande fått till en bra utrustning så jag klarade mig bra även om jag åkte i regn 16 mil, dyblöt var jag men jag frös inte. Man har så mycket intryck i knoppen och föresten hela kroppen (värker nästan överallt) efter ett sådant lopp så det är svårt att skriva något vettigt och kortfattat så jag lägger in bilder istället.


  En sista genomgång av Lisas cykel kvällen före.


  Klockan är fyra på morgonen och jag kollar trycket i däcken. Jag startar 05.02 så nu är det bara en timme kvar. Det känns faktiskt riktigt bra trots att det är min sjunde runda och jag vet vad som väntar.


  Jaha, nu har starten gått och jag rullar iväg tillsammans med ett stort antal cyklister från när och fjärran. I grova drag startar 70 cyklister varannan minut från fredag kväll i sjutiden till lördag förmiddag.


  Lisa ser taggad ut, nu har klockan hunnit bli över nio på förmiddagen och hon är på väg ner till start. Hon startar med 50 snabbåkande tjejer och starttiden för dom är 10.22 Lisa kör sin femte runda i år.


  Här ser vi tjejgänget som kallar sig subXX och deras förhoppning är vad jag vet att köra på 8.30 - 9.00 ungefär. Klungan lär ju inte kunna hålla ihop hela vägen så alla vet att den kommer att splittras i mindre grupper efter vägen. Alla är dock inställda på att hjälpas åt efter bästa förmåga och kommer också att kunna känna sig delaktiga i den tiden de snabbaste tjejerna kommer i mål på.


  Sådär, nu är det riktigt nära, alla har tagit plats i startfållan.


  Nej. vad händer? jo när dom står där och väntar på att få starta smäller ett däck på en av cyklarna. Men jag kan lova att det var nog ett av dom snabbaste slangbytena denna dag, sen bar det av.


  Nu är dom iväg. Lisa ser vi i gul jacka och Maria strax bakom i grått.


  Nu har klockan närmat sig tre och jag som startade redan kl fem har nu kommit i mål. Min tid blev 9.42 vilket jag är mycket nöjd med. Det är ju faktiskt ganska plågsamt att cykla 30 mil så man vet aldrig vad man råkar ut för under en sådan cykeltur. Idag gick dock allt riktigt bra.


  Som sig bör  ser vi Maria rulla i mål i första ledet när den första subXX-gruppen kommer i mål efter 8.40 Maria är ju en av initiativtagarna till att denna satsning blev av.


  Maria gör tummen upp, känns bra.


  Javisst är Maria nöjd med dagens prestation, leder snabbaste subXX-gruppen i mål. Jag tror dom var över 20 tjejer, fantastiskt bra jobbat.


  Sådär, efter 9.11 rullar Lisa i mål i subXX-grupp nummer två. Visst ser även Lisa nöjd ut.


  Maria är först fram till Lisa för att gratulera till en bra körning samt höra hur det gått för denna grupp. Som ni förstår finns det mycket att berätta om efter en cykeltur på 30 mil.


  Nu har Lisa fått pusta ut lite och trots lite missöden under vägen så är hon ganska nöjd i det stora hela.


Ja det var lite från årets Vätternrunda. Trots att det värker lite både här och där fast det redan gått ett par dagar så får ni inte bli förvånade om jag står där på startlinjen även nästa år och funderar, varför är jag här nu igen. Men det är faktiskt något jag redan ser fram emot. För om jag gör så och så kanske det kan gå ytterliggare lite snabbare. För trots att det bara är ett motionslopp så tror jag de flesta tittar på klockan när dom kommer i mål. Jag gör då det.


Vi synes, ha det bra så länge. Tjingeling!            

 
 
Ingen bild

MAria

18 juni 2012 09:52

Wee vilka snygga bilder och snyggt reportage ...
verkligt fina bilder på oss allihopa!
- fin körning av alla i klungan på slutet - vi hade planerat att ligga lågt på slutet och köra fint in i mål( det var dock inte planerat att jag skulle ligga först .. det bara råkade bli så..).. vi var ju inte den snabbaste klungan i mål. men jag kan nästan lova att vi var den som körde finast.. nu laddar vi för nästa år.
efter vättern = före vättern
( jag ska bara göra lite annat emellan...)

 
Ingen bild

Maria G

18 juni 2012 10:10

- och med snabbaste klunga så menar jag att det fanns grupper med män som körde fortare ..men vår snabbaste sub xx grupp var den jag körde i - bla så sattes rekordet i år på 6 38 -- det ni
det är sjukt fort !

 
Ingen bild

Kalle

18 juni 2012 17:39

Nej men Maria, du får inte vara så blygsam. Jag skrev att du körde med den snabbaste sub xx-gruppen i mål och så var det ju.

 
Ingen bild

Maria G

18 juni 2012 21:13

Om man räknar hela klungan som en person , vilket vi kan göra i detta fall eftersom vi var ett lag och fick samma sluttid så hamnade vi på femte plats med fyra elitcyklister framför oss... ( tjejer alltså,,,)bra gjort !

 
Ingen bild

Maria G

18 juni 2012 21:18

och eftersom vi är ett lag så har ju även Lisa del i tiden 8 40 eftersom hon var med och drog den första tredjedelen där. hade det varit en tävling hade nog de där karlarna som låg bakom oss i cirka 25 mil spurtat om oss... som schysst var så lät de bli det.

 
Ingen bild

Lisa

18 juni 2012 21:33

Fina bilder och bra sammanfattning!! Det är otroligt att så många startar och vill cykla 30 mil, det är häftigt tycker jag!
Verkligen kul att Subxx körde in på en mkt bra tid, är trotts allt lite ledsen över att man själv inte var med i första klungan. Men saker händer och det blir inte som man tänkt sig men det blev rätt bra iaf:) jag och 14 andra starka tjejer kämpade på bra och såklart är jag nöjd med den prestationen!!!!

 
Ingen bild

Ninia

18 juni 2012 22:32

BRAVO !! jättebra jobbat, grymma ni är !! kram

 
Ingen bild

Frida

18 juni 2012 23:36

Helt otroligt!! Så fantastiskt med alla era fina prestationer! Nu får ni vila och läka era kroppar ett tag=)
Njut av sommaren

 
Elna

Elna

19 juni 2012 22:26

Härligt skrivet och vilka fina bilder! Får jag låna dem om jag länkar tillbaka? Jag kom inte med på Christers lagbild, vore kul att få låna denna där jag hunnit klämma in mig på ett hörn efter toabesöket! :)

http://www.formcykel.se

 
Ingen bild

Kalle

19 juni 2012 22:28

Tjena Elna, klart du får. Otroligt bra kämpat av er.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SimmaCyklaSpring - Torsdag 21 mars 15:21

Idag tog Lena o jag till att börja med en promenad vid Hundfjället.  Johan, Inez, Lisa och Ally tog några vändor i slalombacken.  Här bär de iväg i stora liften.  Efter ett tag satte jag igång att grilla korv.  Lena håller koll...

Av SimmaCyklaSpring - Onsdag 20 mars 15:28

Idag skulle vi till en stuga på fjället, här är jag och Ally före avfärd.  Inez och Lena har tagit plats på skotertaxin för fjällturen.  Lisa och Johan åkte skidor så vi blev fotade när vi hann ikapp dem.  Nu är vi framme. Sista bit...

Av SimmaCyklaSpring - Tisdag 19 mars 16:27

  Tidigt i morse for jag och Lena mot Sälen. Nu är vi vid Pyramidbageriet i Dala-Järna. Där fyller vi på brödförrådet.  Sen stod det inte på förrän vi var vid fiket i Vansbro.  Mycket gott finns det att välja på där.  Kaffe och sm...

Av SimmaCyklaSpring - Söndag 17 mars 13:40

Nu har jag kört veckans sista träningspass i källaren och kan konstatera att jag fick ihop drygt 30 mil under veckan. Det är kanon med tanke på att jag varit förkyld lite till och från i fyra veckor, men nu verkar det gå bra igen.   Såhär s...

Av SimmaCyklaSpring - Lördag 16 mars 13:08

Efter att ha kunnat träna i 18 veckor åkte jag på en förkylning som spökade i flera veckor. Nu har jag i alla fall cyklat på bra nere i källaren denna vecka vilket känns bra. När det är sådant väder som det är idag är jag riktigt glad att kunna cy...

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skapa flashcards