Direktlänk till inlägg 6 mars 2015
När jag friskar upp surdegen har jag den i en lite större skål. Men det gäller att alltid spara lite till kommande bak. Det lilla som blev kvar har jag nu i en liten skål som jag täcker med plastfolie och spar till kommande bak.
Det blev att degen fick ligga och vila i 2,5 timme innan jag tog mig tid att vika den ett par gånger. Som jag skrev så knådar jag inte degen. Efter ett par timmars vilotid räcker det att man viker in den ett par gånger.
Efter vikningen får den ligga i lugn och ro ett par timmar till.
När det gått ett par timmar och jag ser att den är på gång så är det dags för...
Just det, då åker den in i kylen och där får den ligga över natten och ha det bra. Nu får vi se om det har hänt något när jag har vaknat. På hyllan under kan man skymta den lilla skålen med surdeg som troligen kommer att få vänta några veckor innan jag tar mig an den nästa gång.
God natt och ha det så bra allihop, vi ses imorrn!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|