Direktlänk till inlägg 30 maj 2014
Kunde inte hålla mig efter att ha varit och träffat Sébastian Boudet. Har friskat upp surgrunden några gånger sen i onsdags så nu var det dags efter förmiddagens cykeltur. Det här är allt som behövs. Lite mjöl, vatten o salt. Inget annat. Jo surgrunden förståss men det är ju också bara vatten o mjöl. Nu är det bara att röra ihop allt lite försiktigt.
Sådär, tar några minuter. Inget märkvärdigt, inga maskiner behövs.
Låter den vila en timme under fuktig duk. Jag är lat så jag låter tiden arbeta för mig.
Knådar den några minuter och mjölar på lite.
På med duken igen och låt den vila en kvart.
Sedan lägger jag en mjölad handuk i en plastlåda och viker degen ett par gånger och sedan i med den i lådan och på med locket.
Sedan stoppar jag plastlådan i en lite större låda och på med locket. Nu får den stå framme ett par timmar så jäsningen kommer igång, sen skall den in i kylskåpet till imorgon. Då får vi se vad jag hittar på. Får jag inte tid att ägna mig åt degen imorgon får den väl ligga där till söndag.
Jag lär då hinna göra en hel del innan det är dags för gräddning. För vill man ha bra bröd tar det tid. Men tid är ju gratis så det gör inget.
Nu skall degen vila och det skall jag med. Godnatt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|