Alla inlägg under maj 2011

Av SimmaCyklaSpring - 23 maj 2011 20:57

Jajamen, det blir träning på onsdag under Marias ledning trots att det inte var tänkt så. Tanken var ju att vi skulle skippa det och istället vara med på Ljustern runt som går på torsdag. Nu är det så att många är förhindrade på torsdag och kommit med önskemål om gemensam träning på onsdag och så blir det, under förutsättning att ni som vill vara med lägger en kommentar på bloggen och talar om att ni kommer. Det är ju liksom ingte roligt att ordna något och sedan inte veta om det kommer någon. Maria kommer att köra intervaller samt bålträning så lägg nu en kommentar så att Maria ser att ni kommer. Samling som vanligt vid simhallen kl 17.50

För egen del verkar det som förkylningen äntligen håller på att ge sig så nu måste jag ta varje tillfälle i akt för att cykla. Rumpan o ryggen behöver vänjas för att klara Vätternrundans 30 mil. Det är mindre än fyra veckor kvar nu.

/Kalle S.

Av SimmaCyklaSpring - 19 maj 2011 06:30

Tyvärr jobbar jag fyra lördagar per år och nu på lördag är en sådan lördag, det är ju inte bra när jobbet inkräktar på sina fritidsintressen men vad skall man göra.

Maria kan heller ej närvara då hon skall till Norberg o kämpa på Engelbrektsrundan. Det är ett motionslopp på cykel där man kan välja på 45 eller 120 km. Så om det är fler som vill ut o kämpa på cykel så är detta ett perfekt tillfälle till en riktig genomkörare. Ni som hellre vill ta en löptur hoppas jag samlas i vanlig ordning vid simhallen för att ta en löptur tillsammans med start kl 09.00

Vi synes o höres.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring

Av SimmaCyklaSpring - 18 maj 2011 22:25

Nästa Torsdag den 26e Maj går Ljustern runt .

Passa på att springa det som ett snabbdistanspass !

Vi ställer därför in Onsdagens löppass.


Om löpteknik :

Ingen springer fel . Alla har sina sätt att springa på , men alla kan bli effektivare .

Det finns de som springer otroligt snabbt med en lite mindre "rätt" teknik tex Paula Radcliff ... ( frågan är hur snabb hon skulle vara om hon haft en effektivare teknik .....)


Under de pass som blir under sommaren kommer vi nog fokusera mer på fart än teknik .. men den finns med hela tiden .... helt klart .


Här har ni en inspirationsfilm som avhandlar det vi brukar göra ( fast vi har ju bättre utsikt .......) i korta drag ..

 http://www.youtube.com/watch?v=d4ZULbUsXyc&feature=related/ Maria

( som var TOTALT 25 minuter efter vinnaren på tävlingen... så ni inte tror att jag är för duktig ...)Av SimmaCyklaSpring - 18 maj 2011 20:54

Idag när vi samlades var vi helt plötsligt inte mindre än åtta löpare närvarande, jätteskoj, nytt deltagarrekord för årets träningspass. Extra stort välkommen till Jessica o Rebecka, två löpglada tjejer som var en ny bekantskap för de flesta av oss. Hoppas ni inte blev avskräckta utan att ni ställer upp när ni har möjlighet o lust.


Ett välkommen hem till Maria som åter kom och tog hand om oss efter att ha varit på Mallorca o tränat i fyra veckor. Där deltog Maria på en Triathlontävling, distansen var en halv Ironman vilket enbart passar för dom hårdaste av dom hårda. Maria gjorde det med sådan bravur att hon var endast sju minuter från att få vara med på VM som går av stapeln i Las Vegas. Fantastisk prestation Maria. Vi är så glada över din framgång, samt över att du är med och hjälper oss i vårt idrottsutövande.

Men åter till kvällens pass. Vi började i vanlig ordning med lite lugn uppvärmning bort mot golfbanan. Där blev det instuktioner om hur viktigt det är att springa rätt. Maria visade och vi sög i oss, sedan blev det tid för att öva. Inte lätt, men säkert väldigt nyttigt. Efter en stund säger Ingemar "tänk att jag sprungit så fel i 40 år" ja sa jag, men det är aldrig försent att lära sig något nytt, bara viljan finns. Brist på vilja var det sannerligen inte på kvällens deltagare. Samtliga iaktog Marias instuktioner med största vaksamhet och utförde dom sedan efter bästa förmåga. Fortsätter vi så, ja då står det inte på förrän vi alla märker förbättringar på våra tider. Det är jag då övertygad om.

Hursomhelst, vi fortsatte bort över bäcken o tog vänster. Efter några ytterligar instruktioner med efterföljande praktik så stod det inte på förrän vi var i Dalkarsnäs. Ytterligare fyra km senare var vi tillbaka vid simhallen. Vi hade då sprungit runt hela Ljustern och min mätare visade på 11,5 km. Nu var det inte klart bara för att vi var tillbaka.

Nej vi skulle avsluta kvällen med en liten tävling, vi fick lägga oss ned o köra "plankan" man stöder sig på armbågarna o tårna, sedan gäller det att ha resten av kroppen så rak som möjligt. Jag kan lova att det dröjer inte länge förrän marken närmar sig magen. Starkast på den övningen var iallafall Johan o Frida. Precis innan vi gjorde denna övning kom Lisa farande på cykel från Falun så även hon körde plankan.

Nästa gång får du starta tidigare Lisa så du hinner vara med o springa också.  


  Första stoppet och dags för instruktioner var redan vid golfbanan.


  Maria instruerar och alla andra suger i sig.


  Även händerna har sin plats, mycket att tänka på är det.


  Lisa som för denna dag var cyklist kom o hälsade på.

Efter detta pass var det en samling glada o nöjda löpare som skiljdes åt. Jag är helt säker på att detta är början på något riktigt bra. Början o början, det är ju snart två år sedan vi började men Rom byggdes ju inte på en dag, eller hur.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring

Av SimmaCyklaSpring - 16 maj 2011 12:30

Nu är äntligen ordningen återställd. Maria har återvänt och kommer att hålla i onsdagens löppass. Vi ses i vanlig ordning vid simhallen för att kunna börja passet kl 18.00

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring.

Av SimmaCyklaSpring - 14 maj 2011 12:19

Efter sju sorger o åtta bedrövelser var det äntligen dags, ja nåja, nej men efter att ha varit sjuk i tre veckor och det bara är fem veckor kvar till Vätternrundan tänkte jag idag försöka mig på att ta ett träningspass. Har ju även problem med en krånglande hälsena så löpningen lär få vara på ett tag i någon större omfattning. Stack i god tid ut till simhallen för att se om det kom någon som ville ut på en lördagstur, jag tänkte bli med fem km och sedan sticka hem o ta en cykeltur. Nu var det bara så att det kom inte någon som var löpsugen idag. Jag träffade visserligen Malin men hon var upptagen med annat. Det gjorde att jag stack hem o svira om till cykelåkning. Jag körde till Gustafs o sedan vidare till Stora Skedvi o hem. 40 km blir det och jag ville ju inte förta mig då jag varit sjuk så länge. Det kändes faktiskt skapligt bra. När jag kom hem hoppade jag i löparskorna o tog en vända på två km enbart för att träna på övergång cykling löpning. Kan ju vara bra att träna på inför sommarens stora Utmaning på Säter Triathlon som Maria anmälde mig till. Blir det inget bakslag på det här så blir det nog en cykeltur för mig i morgon också.


  Såhär folktomt var det idag vid samlingen.

  Jag tog då en vända på cykeln istället, här passerar jag älven i Gustafs på väg mot Stora Skedvi.

  Det var inte alltför varmt men rätt klädd så går det bra.

Tjingeling tjingeling, SimmaCyklaSpring.


Av SimmaCyklaSpring - 12 maj 2011 06:00

Nu är det snart lördag igen o jag hoppas det finns några löpsugna. Själv håller jag tack o lov på att bli frisk igen känns det som även om det går segt. Jag hoppas att vi ses på lördag i vanlig ordning. Samma tid o samma plats som vanligt. Nu står det inte heller på förrän Maria är hemma igen. Hon hinner inte hem till lördag men till onsdag är hon hemma och blir med. Hon vill att jag lägger in på bloggen om onsdagens pass som hon kommer att hålla i, men mer om det skriver jag längre fram.

Tjingeling tjingeling, SimmaCyklaSpring.

Av SimmaCyklaSpring - 10 maj 2011 05:30

Då jag är bortrest på onsdag, och är ej pigg än heller, och Maria är borta så blir det ingen ledarledd träning nu på onsdag. Ni som kan o vill, kör hårt.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se